تئوری های متعددی در مورد تاثیر ماساژ درمانی بر بدن وجود دارد. به عنوان مثال، "تئوری کنترل دروازه" نشان می دهد که ماساژ ممکن است تحریکی ایجاد کند که به مسدود کردن سیگنال های درد ارسال شده به مغز کمک می کند.
تئوری های دیگر حاکی از آن است که ماساژ ممکن است ترشح برخی مواد شیمیایی مانند سروتونین یا اندورفین را در بدن تحریک کند یا باعث تغییرات مکانیکی مفید در بدن شود. با این حال، مطالعات بیشتری برای آزمایش نظریه های مختلف مورد نیاز است.
عوارض و خطرات ماساژ درمانی چیست؟
به نظر می رسد ماساژ درمانی خطرات جدی کمی دارد - اگر توسط یک درمانگر آموزش دیده انجام شود و در صورت رعایت احتیاطات مناسب. تعداد جراحات جدی گزارش شده بسیار اندک است.
عوارض جانبی ماساژ درمانی ممکن است شامل درد یا ناراحتی موقت، کبودی، تورم و حساسیت یا آلرژی به روغنهای ماساژ باشد.
احتیاطات در مورد ماساژ درمانی شامل موارد زیر است:
افراد مبتلا به اختلالات خونریزی یا تعداد پلاکت های خون پایین و افرادی که از داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین استفاده می کنند، باید از ماساژ شدید اجتناب کنند.
ماساژ نباید در هیچ ناحیه ای از بدن دارای لخته خون، شکستگی، زخم های باز یا در حال بهبود، عفونت های پوستی یا استخوان های ضعیف (مانند پوکی استخوان یا سرطان) یا جایی که اخیراً جراحی انجام شده است، انجام شود.
اگرچه به نظر می رسد ماساژ درمانی به طور کلی برای بیماران سرطانی بی خطر است، آنها باید قبل از انجام ماساژی که شامل فشار عمیق یا شدید است، با انکولوژیست خود مشورت کنند.
معمولاً از هرگونه فشار مستقیم بر روی تومور جلوگیری می شود. بیماران سرطانی باید هر گونه نگرانی در مورد ماساژ درمانی را با انکولوژیست خود در میان بگذارند.
زنان باردار باید قبل از استفاده از ماساژ درمانی با پزشک خود مشورت کنند.